Procurorii au eliberat un mandat de arest pentru 30 zile pe numele lui Veaceslav Platon

  • 12 Noiembrie 2021 11:28
Procurorii au eliberat un mandat de arest pentru 30 zile pe numele lui Veaceslav Platon

Un mandat de arest pentru 30 zile a fost eliberat pe numele controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, anunță Procuratura Anticorupție. Procurorii au solicitat arestarea acestuia, după ce Platon nu s-a prezentat în fața organului de urmărire penală, fiind citat de mai multe ori.

El este învinuit de preluarea controlului asupra „Moldova-Agroindbank”  și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat. 

Totodată, procurorii anticorupție l-au citat ieri, 11 noiembrie, pe Veaceslav Platon pentru a-i înainta acuzarea în cadrul cauzei penale denumite generic „Laundromat”, la cererea autorităților din Federația Rusă, din 6 septembrie 2021. În acest caz el este învinuit de transfer  de mijloace bănești în valută străină din Federația Rusă pe conturile unor companii nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporții deosebit de mari, de către o organizație criminală.

Veaceslav Platon a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe 18 iulie, aflându-se, potrivit informațiilor din presă, la Londra.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău