Procurorii PCCOCS au reținut două femei suspectate de trafic de persoane și copii în Grecia

  • 24 Ianuarie 2020 11:40
Procurorii PCCOCS au reținut două femei suspectate de trafic de persoane și copii în Grecia

O femeie a fost reținută, iar alta plasată în arest, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru infracțiunea de trafic de persoane și trafic de copii, în scop de exploatare sexual-comercială în Grecia, transmite MOLDPRES.

Femeia reținută are vârsta de 27 de ani și este originară din Cahul, iar femeia plasată în arest - originară din Cantemir - are  43 de ani și a fost anterior anunțată în căutare. 

Oamenii legii au stabilit că membrii grupului criminal, din care făceau parte cele două femei, încă din anul 2016 profitau de poziția de vulnerabilitate a unor tinere și le exploatau sexual-comercial în mai multe case de toleranță, denumite „magazine”.

Procurorii PCCOCS au anunțat că primul dosar de învinuire pe acest caz a fost trimis în judecată luna trecută. Dacă le va fi dovedită vinovăția, persoana reținută și cea învinuită riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

În prezent, sunt în desfășurare acțiuni de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, reținerea capului grupării, precum și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău