Procurorii au inițiat un proces penal pe numele angajaților SPPS, care au împiedicat accesul ofițerilor CNA în Guvern

  • 01 Aprilie 2017 10:37
Procurorii au inițiat un proces penal pe numele angajaților SPPS, care au împiedicat accesul ofițerilor CNA în Guvern

Procuratura Anticorupție acuză ofițeri din Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) că ar fi împiedicat, vineri seara, accesul în clădrea Guvernului a procurorilor anticorupție și ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA).

”Procurorii anticoruptie au initiat un proces penal pe numele angajatilor SPPS care au incercat sa restrictioneze accesul procurorilor si ofiterilor CNA in sediul Guvernului, respectiv al Ministerului Economiei, în ziua de 31 martie, în timpul unor operatiuni. In zilele urmatoare, acestia vor fi audiati de procurori. Încercarea ofiterilor SPPS de a impiedica accesul ofiterilor anticoruptie în clădire ar fi putut duce la împiedicarea operațiunii", scrie pe contul său de facebook ofițerul de presă al CAN, Angela Starinschi.

Ea nu precizează despre ce fel de operațiuni este vorba, însă în după amiaza zilei de 31 martie, în sediul Guvernului, unde se află și birourile Ministerului Economiei, au avut loc percheziții, iar ministrul adjunct al Economiei, Valeriu Triboi, a fost reținut.

SPPS nu a comentat deocamdată acuzațiile procurorilor și ofițerilor anticorupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău