Procurorii au efectuat cercetări la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău

  • 25 August 18:15
Procurorii au efectuat cercetări la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău sursa foto: ZDG

Procuratura Anticorupție a efectuat marți, 25 august, cercetări la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău în cadrul unui proces penal, privind faptele admise în exercițiul funcției de către vicepreședintele instanței, Ghenadie Pavliuc, scrie ZdG.

Ziarul de gardă, face referire la un document pe care Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, l-a adresat președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu. 

Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, consideră că acțiunea are loc după reacția instanței la declarațiile anterioare ale procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

„Au fost ridicate înregistrări video de pe coridoare în raport cu unele materiale, dar asta credem că este o metodă ca urmare a comunicatului magistraților în urma briefingului procurorului general, sper să greșesc, în scopul de a obține soluții corespunzătoare. E o acțiune în cadrul unui proces penal, mai bine spus. Mai multe nu cunoaștem nici noi. Nu-i nimic grav. E o metodă veche de care procurorii nu pot scăpa și, contrar promisiunilor procurorului general cu privire la reformare, una-două și merg la ridicare, la cercetare, fără a intra în esență”, a subliniat Pavliuc pentru ZdG.

La 20 august, procurorul general a menționat că „unii reprezentanți ai sistemului judecătoresc nu se isprăvesc cu principiul independenței, conferit prin lege, și continuă să deservească interesele corporației lui Plahotniuc”. Vorbind despre dosarul „Metalferos”, el a remarcat „repetarea blocajelor din partea magistraților de fiecare dată și în fiecare caz în care sunt atinse interesele cetățeanului Vladimir Plahotniuc”. Acesta a anunțat că își rezervă dreptul să intervină „cu inițiativa unor schimbări cardinale în sistemul judecătoresc”.

Magistrații de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău au accentuat că au luat act și regretă conținutul declarațiilor lui Stoianoglo.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:96 %
Vint:4,1 m/s
Thu
1
Fri
7
Sat
7
Sun
5
Mon
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău