Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Inspectoratul Național de Investigații

  • 15 Martie 2022 15:49
Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Inspectoratul Național de Investigații

Procurorii anticorupție au descins astăzi, 15 martie, cu percheziții la Inspectoratul Național de Investigații (INI), în contextul urmăririi penale în cadrul unei cauze pornite în septembrie 2020.

Cauza penală a fost deschisă în aza unei bănuieli rezonabile de săvârșire a infracțiunii de trafic de influență, urmată de primirea de bunuri în proporții deosebit de mari, în cadrul căreia sunt vizați trei colaboratori INI, dintre care doi cu funcții de conducere.
Astfel, procurorii anticorupție au efectuat 8 percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilele celor trei colaboratori de poliție vizați.
În urma perchezițiilor efectuate, procurorii au ridicat telefoane mobile  și informația din calculatorul de serviciu ale acestora, care urmează a fi cercetate și apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.
 
Concomitent, angajații INI vizați în cadrul cauzei penale au fost recunoscuți în calitate de bănuiți în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv în privința acestora a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea.
 
Menționăm că, cei trei angajați INI sunt bănuiți de faptul că, în perioada anilor 2017-2018, în schimbul unor avantaje materiale care nu li se cuvin, au pretins de la denunțător suma de 130 000 euro, susținând că au influență asupra procurorului din cadrul PCCOCS, în procedura căruia se afla cauza penală în care era vizat denunțătorul, precum și asupra procurorului ierarhic superior procurorului de caz, în scopul adoptării unei hotărâri favorabile acestuia privind clasarea cauzei penale.

Prin urmare, din suma totală pretinsă de colaboratorii de poliție vizați, a fost acceptată și primită de către aceștia, prin intermediul altor persoane, suma de 15 000 euro.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău