Procurorul Gheorghe Ciobanu solicită pornirea procedurilor disciplinare împotriva lui Eduard Harunjen

  • 08 Iulie 2019 12:43
Procurorul Gheorghe Ciobanu solicită pornirea procedurilor disciplinare împotriva lui Eduard Harunjen

Procurorul Gheorghe Ciobanu solicită pornirea procedurilor disciplinare împotriva procurorului general Eduard Harunjen, „pentru a fi stabilită legalitatea exprimărilor și acțiunilor sale”. Gheorghe Ciobanu a demisionat pe 5 iulie din funcția deținută la Procuratura Anticorupție și, într-o conferință de presă susținută la IPN, a mai solicitat revizuirea cererii sale de demisie, transmite IPN.

Gheorghe Ciobanu a declarat că demisia sa a reprezentat o formă de protest în privința acțiunilor ostile îndreptate împotriva sa de către procurorul general Eduard Harunjen.

Într-o replică la demisia lui Gheorghe Ciobanu, Eduard Harunjen ar fi afirmat că el este cel care a cerut demisia, pentru că Gheorghe Ciobanu nu a informat conducerea despre un incident din trafic în care a fost implicat fiul său și a admis astfel prejudicierea imaginii instituției.

Procurorul Gheorghe Ciobanu a negat acest lucru și a precizat că Eduard Harunjen a început să aibă acțiuni ostile în privința lui încă din anul 2016, iar una dintre cauze ar fi investigarea furtului miliardului. „Dacă dumneavoastră, presa, v-a lăsat impresii bune că se întreprind cu adevărat acțiuni pentru investigarea eficientă a furtului miliardului, păi mie nu mi-a lăsat absolut deloc o asemenea impresie”, a spus Gheorghe Ciobanu.

În context, Gheorghe Ciobanu a afirmat că Eduard Harunjen se află într-o stare de disperare pentru că își va pierde funcția, fapt care „îi afectează grav decența gândirii și logica acțiunilor care le întreprinde”.

Gheorghe Ciobanu a precizat că este gata să răspundă în fața unei anchete de serviciu și a solicitat proceduri disciplinare împotriva procurorului general Eduard Harunjen. „În acest context, solicit pornirea unei proceduri disciplinare în privința domnului Harunjen, pentru a fi stabilită legalitatea exprimărilor și acțiunilor sale și încetarea procesului de eliberare a mea din funcție. Iar în privința mea să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi verificate toate cele imputate mie atât în presă, cât și în declarațiile procurorului general Eduard Harunjen”, a spus Gheorghe Ciobanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău