Procuratura oferă detalii referitor la dosarul penal deschis pe numele lui Ilan Șor în legătură cu trecerea ilegală a frontierei

  • 16 Iulie 2019 11:42
Procuratura oferă detalii referitor la dosarul penal deschis pe numele lui Ilan Șor în legătură cu trecerea ilegală a frontierei

Procuratura municipiului Chișinău efectuează o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către deputatul Ilan Șor, acuzat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani.

Astfel, procurorii au audiat, ieri și astăzi, persoanele responsabile de verificarea și supravegherea punctelor de acces pe teritoriul aerodromului Aeroportului Internațional Chișinău, au ridicat și examinat înregistrările video de pe acest teritoriu. De asemenea, au întreprins și alte acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații.

„Potrivit materialelor, în lipsa unui acord al Curții de Apel Cahul, instanță care judecă cauza penală în privința acestuia și în cadrul căreia față de inculpat a fost aplicată măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi țara, deputatul a traversat, în mod ilegal, frontiera de stat, eludând controlul vamal și cel de frontieră, părăsind teritoriul Republicii Moldova”, precizează reprezentanții Procuraturii într-un comunicat. 

Acțiunile procesuale continuă, iar procuratura promite că va informa, periodic, despre evoluția acestora. Potrivit oamenilor legii, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău