Procuratura Generală infirmă că ”maniacul” de la Durlești ar fi fost arestat

  • 17 Octombrie 2014 12:21
Procuratura Generală infirmă că ”maniacul” de la Durlești ar fi fost arestat

Contactat de IPN, procurorul Corneliu Bratunov, de la Procuratura Generală, a declarat că bărbatul la care face referire Ion Diacov a fost arestat și ulterior condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omorul soției sale, din august 2011.

Bărbatul la care procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, a făcut referire într-o emisiune online, sugerând că ar fi „maniacul de la Durlești”, nu este pe lista suspecților în cazul dublului omor din aprilie 2011, când un băiat de 18 ani și iubita lui de 15 ani au fost găsiți împușcați într-o mașină la Durlești.

Contactat de IPN, procurorul Corneliu Bratunov, de la Procuratura Generală, a declarat că bărbatul la care face referire Ion Diacov a fost arestat și ulterior condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omorul soției sale, din august 2011. Bărbatul a fost supus detectorului de minciuni, i s-au preluat amprente digitale și material ADN, care a fost expertizat în România. Rezultatele obținute nu au demonstrat implicarea acestuia în dublul asasinat de la Durlești. Potrivit lui Corneliu Bratunov, asasinul de la Durlești nu este încă reținut.

La rândul său, procurorul Ion Diacov, a declarat pentru IPN că nu este la curent cu rezultatele la care se referă procurorii de la Procuratura Generală, dar a subliniat că  „există portretul psihologic al criminalului și trebuie de lucrat cu el”.

În anii 2010-2011 în zona orășelului Durlești a avut loc o serie de asasinate, cazul cel mai răsunător fiind asasinarea a doi tineri, un băiat și o fată de 18 și 15 ani, care au fost găsiți împușcați într-o mașină abandonată pe un câmp din apropierea localității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău