Procuratura Generală comentează demisia lui Ion Diacov

  • 30 Noiembrie 2015 16:25
Procuratura Generală comentează demisia lui Ion Diacov

Mandatul procurorului de Chișinău Ion Diacov expiră pe 2 decembrie, urmând a fi numit într-o funcție vacantă din cadrul Procuraturii.

Cererea de demisie depusă pe 30 noiembrie urmează a fi examinată de Consiliul Superior al Procurorilor, care va decide, dacă poate fi acceptată demisia onorabilă în condițiile în care sunt intentate proceduri disciplinare și controale de serviciu. Astfel a comentat Procuratura Generală decizia lui Ion Diacov de a demisiona, transmite IPN.

„Asupra unor cazuri concrete în care ar fi implicat domnul Diacov nu este cazul să comentăm, ele fie au făcut obiectul unor anchete, fie se află în continuare în examinare și pe măsura necesității - vor fi oferite informații de interes public”, se mai spune în mesajul remis de ofițerul de presă al Procuraturii, Maria Vieru.

Procurorul Chișinăului și-a motiva plecarea prin faptul că „narcomania și corupția au subordonat Procuratura”. Ion Diacov susține că, fiind în funcție, a informat de nenumărate ori procurorul general despre comiterea de către unii procurori și judecători a actelor de corupție și abuzurilor în serviciu, solicitând tragerea acestora la răspundere, însă toate sesizările sale au fost ignorate. Diacov a menționat că are dreptul să dețină o funcție de conductor în organele procuraturii timp de încă 2 ani și jumătate, iar în calitate de procuror, atât timp cât îi permite sănătatea, însă refuză să facă acest lucru și a decis să plece din domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău