Procuratura Generală anunță despre evoluțiile în dosarul privind alertele false cu bombă

  • 25 August 2022 15:50
Procuratura Generală anunță despre evoluțiile în dosarul privind alertele false cu bombă

Procurorii au inițiat un dosar penal pe infracțiunea de act terorist, în contextul multiplelor alertele false cu bombă, înregistrate în ultima perioadă în R. Moldova.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, dosarul derivă din avansarea investigațiilor realizate până în prezent privind comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre explozive în diverse locuri, care urmăreau scopul intimidării populației.

Procuratura mai informează că va comunica despre aceasta și jurisdicțiilor străine în care anterior au fost expediate solicitările la subiectul alertelor false. Autoritățile au declarat anterior că mesajele privind alertele false au venit din afara R. Moldova.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au solicitat de la instituțiile vizate de alertele cu bombă stabilirea cuantumului prejudiciului.

Zeci de alerte false au fost înregistrate în ultimele două luni în R. Moldova, care au vizat în special instituții de stat și locuri publice. Autoritățile au declarat că acestea sunt concertate și au scopul de a crea panică în societate.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău