Procuratura Elveției a confiscat o parte din lingourile de aur furate de anturajul lui Viktor Ianukovici

  • 08 Septembrie 2017 14:15
Procuratura Elveției a confiscat o parte din lingourile de aur furate de anturajul lui Viktor Ianukovici

Procuratura elvețiană a confirmat confiscarea unei cantități mari de aur în cadrul dosarelor penale de spălare de bani deschide împotriva fostei conduceri a Ucrainei, inclusiv a fostului președinte Viktor Ianukovici, potrivit jurnaliștilor TSN.

Publicația menționează că niciunul dintre dosarele penale investigate de procuratura federală elvețiană nu este îndreptat direct împotriva lui Ianukovici. În cadrul procedurilor penale au fost blocate bunuri mobiliare în valoare de peste 100 de milioane de franci elvețieni.

Procurorul general adjunct al Ucrainei, Evgheni Enin, a declarat anterior că în străinătate a fost confiscata mai mult de o jumătate de tonă de aur, furata și scoasa din Ucraina de oameni din anturajul lui Ianukovici. Potrivit acestuia, daunele totale cauzate statului de către fostul președinte al țării și anturajul său sunt estimate la aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Ianukovici a fugit cu familia sa în Rusia la sfârșitul lunii februarie 2014. Pe 22 februarie, Rada Supremă a adoptat o decizie in care declara că Ianukovici s-a „retras“ din îndatoririle sale, puterile președintelui fiind transferate președintelui Radei, Oleksandr Turcinov. La 25 mai 2014 au avut loc alegeri prezidențiale anticipate în Ucraina, câștigate de Petro Poroșenko.

 Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău