Procuratura din Bulgaria: Hackerii ruși au lansat un atac de anvergură asupra paginilor web ale guvernului și Curții Constituționale

  • 17 Octombrie 2022 08:54
Procuratura din  Bulgaria: Hackerii ruși au lansat un atac de anvergură asupra paginilor web ale guvernului și Curții Constituționale

Pirați informatici ruși au lansat un atac de mare anvergură în Bulgaria asupra site-urilor președintelui, guvernului, ale unor importante ministere și al Curții Constituționale. „Atacul a venit de pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat sâmbătă șeful serviciului de anchetă bulgar, Borislav Sarafov, citat de La Libre Belgique, citată de Rador.

Potrivit informațiilor oficiale, accesul la site-urile respective a fost blocat sau încetinit. „Este un atac împotriva statului bulgar”, a declarat procurorul general, Ivan Gheșev, vorbind despre o „problemă serioasă”. Ca membră a familiei europene, Bulgaria apără valorile europene, a declarat el. Este deci „normal” ca aceasta să aibă consecințe, după părerea lui, scrie G4Media.

În războiul de agresiune dus de Rusia contra Ucrainei, Bulgaria, membră a NATO și a UE, susține partea ucraineană acordându-i ajutor umanitar. Țara din sud-estul Europei primește de altfel refugiați de război ucraineni.

Ministerul Administrației Electronice de la Sofia a anunțat că atacurile au fost gestionate și nicio informație nu a fost furată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău