Procuratura Anticorupție: Pretinsele acțiuni ilegale ale lui Stoianoglo în dosarul profesorilor turci nu s-au confirmat

  • 29 Decembrie 2021 18:08
Procuratura Anticorupție: Pretinsele acțiuni ilegale ale lui Stoianoglo în dosarul profesorilor turci nu s-au confirmat

Procurorul Andrei Balan, desemnat de CSP, a decis să nu pornească urmărirea penală în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, după examinarea sesizării ex-deputatei Inga Grigoriu privind pretinse acțiuni ilegale în dosarul profesorilor turci, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează într-un comunicat de presă că probele administrate nu confirmă faptul săvârșirii infracțiunilor invocate. Și anume, amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior în termen de 15 zile.

CSP a decis să-l desemneze pe procurorul Andrei Balan pentru a investiga pretinse acțiuni ilegale ale lui Alexandr Stoianoglo în cazul expulzării profesorilor turci, invocate de fosta deputată Inga Grigoriu. Avocații lui Stoianoglo declarau că decizia CSP surprinde prin ignoranța și lipsa de analiză a hotărârii CEDO din iunie 2019. Potrivit apărării, clientul lor din start și-a exprimat regretul în legătură cu expulzarea din toamna anului 2018 și reiterează că îi pare foarte rău că statul Republica Moldova nu a fost în stare să apere drepturile fundamentale ale profesorilor turci.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău