Procuratura Anticorupție: Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, și alte persoane care ar fi complice, citate la Procuratură pentru a li se înainta învinuirile în dosarul „Kuliok”

  • 13 Iunie 2022 18:21
Procuratura Anticorupție: Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, și alte persoane care ar fi complice, citate la Procuratură pentru a li se înainta învinuirile în dosarul „Kuliok”

Procuratura Anticorupție confirmă citarea pentru data de 16 iunie 2022 a Galinei Dodon, soția fostului șef de stat Igor Dodon, dar și a altor persoane care ar fi complice la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul „Kuliok”.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, „investigațiile efectuate de către procurorii pe această cauză penală, pe lângă alte infracțiuni, se referă inclusiv la infracțiunea de îmbogățire ilicită”. În acest context, sunt investigate mai multe persoane în privința cărora ar exista probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii.

Autoritățile menționează că „persoanele în privința cărora există probe că ar fi comis infracțiunea nu pot fi audiate în calitate de martori, iar statutul de învinuit atribuit persoanelor acordă acestora garanții sporite la exercitarea dreptului la apărare în cadrul procesului penal”.
 
Pocuratura Anticorupție mai afirmă că „fiind conștienți de tentativele persoanelor anchetate de a promova opinii despre pretinsa conotație politică a dosarului respectiv, declarații care au scopul de eschivare de la răspundere și de a discredita orice investigație, nu vor comenta aceste declarații, iar procurorii în activitatea lor se vor conduce în continuare strict de prevederile legale și probatoriul administrat”.
 
Luni, 13 iunie, fostul președinte al R.Moldova Igor Dodon a anunțat soția sa, Galina Dodon, a fost citată la procuratură. Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării ilegale a partidului, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Acesta a fost reținut pe 24 mai și se află în arest la domiciliu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău