Procuratura Anticorupție, cu detalii despre perchezițiille la ex-adjunctul Procurorului General suspendat, Ruslan Popov, vizat într-un caz de spălare a banilor

  • 08 Mai 2022 10:16
Procuratura Anticorupție, cu detalii despre perchezițiille la ex-adjunctul Procurorului General suspendat, Ruslan Popov, vizat într-un caz de spălare a banilor

Procuratura Anticorupție informează despre perchezițiile la domiciliul fostului adjunct al Procurorului General suspendat, Ruslan Popov, precum și la domiciliul unui complice al acestuia, vizați în cadrul unui dosar de spălarea banilor, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul ex-adjunctului Procurorului General suspendat, au fost ridicate documente și înscrisuri de ciornă, 3 telefoane mobile, un bloc de sistem, o agendă personală, alte înscrisuri care indică asupra unor mijloace bănești în euro, respectiv la complicele acestuia au fost depistate și ridicate 3 telefoane mobile, 2 sticuri și o carte de vizită, care urmează să fie analizate și cercetate în ansamblu cu alte probe administrate în cadrul acestei cauze penale.
 
Potrivit Procuraturii, fostul adjunct al Procurorului General suspendat este suspectat de faptul tăinuirii și deghizării naturii, originii, dar și deplasării proprietății reale a unui bun imobil, aflat în centrul capitalei, pe care îl deținea în calitate de beneficiar efectiv.
Mai exact, acesta în perioada anilor 2013-2019 a înregistrat dreptul de proprietate asupra bunului imobil vizat pe numele unei persoane interpuse, în scopul tăinuirii veniturilor ilicite investite în acest bun, care se atribuie la categoria proporțiilor deosebit de mari.
 
Procurorii precizează că, la această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, în privința ex-adjunctului Procurorului General suspendat, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.
Acesta a fost citat la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit și a fi audiat pe marginea circumstanțelor cazului investigat.
Ținem să precizăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău