Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse într-un dosar pretins politic

  • 16 Septembrie 11:08
Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse într-un dosar pretins politic

Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse co-proprietarului rețelei de benzinării ”Vento”, Igor Borș, care acum doi ani fusese reținut, iar ulterior, timp de aproximativ un an - deținut în arest preventiv.

Procuratura Generală amintește că, pe 3 martie 2018, Procuratura Anticorupție anunța despre reținerea omului de afaceri, care împreună cu alți șase presupuși complici au fost învinuiți de spălare de bani și evaziune fiscală, în scopul obținerii controlului și dobândirea proprietății asupra stațiilor PECO ce aparțineau unei întreprinderi mixte cu capital străin.
 
Procurorul de caz, Roman Statnâi, a organizat atunci percheziționarea, reținerea, menținerea persoanelor în arest de la două până la unsprezece luni, fiindu-le sechestrate și averile. Ulterior, același procuror i-a scos pe toți de sub urmărire penală, unicul figurant deferit justiției fiind co-proprietarul rețelei de benzinării, Igor Borș.
 
„Precizăm că, la baza urmăririi penale a acestuia a stat actul emis în urma unui control fiscal (anulat ulterior de instanța de judecată), efectuat la insistența Procuraturii Anticorupție la respectivul agent economic pentru perioada de până la venirea co-proprietarului în afacere. Menționăm că, Igor Borș era doar co-proprietar, împreună cu fratele său, neavând nici o funcție executivă și nerealizând în acest sens nici o activitate de administrare a acestei întreprinderi”, se arată n comunicatul PG. 
 
Numele fraților Andrian și Igor Borș, co-proprietari ai rețelei de benzinării ”Vento”, se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care ar fi dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane. 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17
Cer fragmentat
Umiditate:67 %
Vint:3,1 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Sat
19
Sun
22

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău