Procuratura Anticorupție a pornit o investigație privind situația de la CFM

  • 10 Februarie 2021 11:04
Procuratura Anticorupție a pornit o investigație privind situația de la CFM

Președintele Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice, deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a anunțat că Procuratura Anticorupție a pornit o investigație privind situația de la Calea Ferată a Moldovei (CFM).

„Am fost informat astăzi, 10 februarie, de către Procuratura Anticorupție (scris.N.14.01), despre pornirea investigării comiterii acestor ilegalități, legate de sifonarea avutului public, delapidări, furturi, extorcări de bani și alte delicte, etc în benenficiul unor grupuri organizate. Situația actuală a CFM este critică, iar măsurile luate recent de sistare a transportului de pasageri, măsluiri de achiziții, nu fac decât să îngreleze situația ramurii feroviare din RM și răspunderile unor oficiali pe acest domeniu strategic.
Așteptăm fapte concrete și profesionalism dovedit!”, a declarat Igor Munteanu. 

CFM este în pragul falimentului. Întreprinderea are restanțe la achitarea creditelor în valoare de 59,4 milioane de lei, restanțe salariale de 35,5 milioane de lei, contribuții la fondurile de asigurări sociale și de sănătate - 26,9 milioane de lei, la buget - 5,5 milioane lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău