Procuratura Anticorupție a finalizat examinarea procesului penal, pornit în legătură cu selectarea de către CSP a candidatului la funcția de Procuror General

  • 15 Aprilie 14:29
Procuratura Anticorupție a finalizat examinarea procesului penal, pornit în legătură cu selectarea de către CSP a candidatului la funcția de Procuror General

Procuratura Anticorupție a finalizat examinarea procesului penal, pornit în legătură cu concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, care a fost anulat după ce s-a constatat că membrul CSP, Olesea Vîrlan, l-a depunctat pe unul dintre candidați.

Potrivit probelor administrate în cadrul procesului penal, Olesea Vîrlan ar fi folosit intenționat situația de serviciu, manifestată în evaluarea cu rea-credință, a candidaturii lui Ion Munteanu la funcția de Procuror General.

Procuratura anunță că probele acumulate ridică o bănuială rezonabilă că, în acordarea unui punctaj lipsit de obiectivitate și meritocrație de 3,5 puncte candidatului Ion Munteanu, Olesea Vîrlan a acționat în interesul unei terțe persoane, acesta fiind Andrei Roșca. Acesta din urmă, ar avea un interes de răzbunare împotriva lui Ion Munteanu, din motiv că nu i-a fost oferită funcția vacantă de adjunct al Procurorului General.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, dacă Andrei Roșca pleca din sistem din această funcție, ar fi ridicat cu peste 200.000 lei mai mult în indemnizație și concediul nefolosit decât din cea de procuror, atunci când a demisionat din propria dorință la finele lunii februarie.

Totodată, cu referire la daunele cauzate interesului public, acțiunile Olesei Vîrlan, nu pot fi incriminate, sub aspect penal, dar pot fi sancționate ca și contravenție, informează Procuratura, precizând că din acest motiv procesul penal a fost clasat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău