Procuratura Anticorupție a emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc

  • 11 Octombrie 2019 16:49
Procuratura Anticorupție a emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis astăzi mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Procurorul de caz Victor Cazacu a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat urmează a fi dat în căutare internațională.

Procuratura urmează să transmită materialele, inclusiv și mandatul de astăzi,  organelor responsabile de căutarea persoanelor care urmează să facă uz de toate posibilitățile pentru a asigura prezența acestuia în fața organelor de urmărire penală, a declarat procurorul de caz.

Avocatul omului de afaceri și al fostului politician, Vlad Roșca, susține că decizia instanței este neîntemeiată și urmează să fie contestată.

Reieșind din materiale cauzei nu se întrevăd probe care ar confirma implicarea sau bănuiala rezonabilă a domnului Plahotniuc în săvârșirea acestei infracțiuni, a precizat avocatul.

El a informat că nu cunoaște unde se află în prezent clientul său și că în următoarele trei săptămâni cu certitudine nu se va afla pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, Vladimir Plahotniuc este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. El a părăsit teritoriul țării la începutul lunii iunie, atunci când democrații au cedat puterea.  

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău