Procuratura Anticorupție a deschis proces penal în cazul concursului eșuat pentru șefia PG

  • 01 Martie 13:55
Procuratura Anticorupție a deschis proces penal în cazul concursului eșuat pentru șefia PG

Procuratura Anticorupție a deschis proces penal în cazul concursului eșuat pentru funcția de procuror general. Despre aceasta a anunțat Veronica Dragalin, procuror-Șef al Procuraturii Anticorupție.

„PA are competența de a investiga potențiale acte cum ar fi abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, neglijență în serviciu sau încercarea de a influența pe cineva prin promisiuni, presiuni sau alte metode. Deci este vorba de o potențială corupere pasivă, corupere activă. (...) Am decis să-mi asum personal această investigație. Nu vreau să pun un sublatern de-al meu în poziția să investigheze un caz atât de sensibil. Ar putea fi vorba de membrii CSP, ar putea fi necesar să fie audiați, dar și candidații la concurs”, a declarat Dragalin.

Șefa Procuraturii Anticorupție a precizat că nu este vorba de un dosar penal, ci o fază inițială de investigație. Ulterior se va decide dacă este deschis dosar penal. Veronica Dragalin a precizat că a decis deschiderea procesului penal fără ca cineva să i se ceară acest lucru, scrie Jurnal.md.

„O să existe zero influență. Nu o să accept nici măcar un cuvânt sau mod de influențare. Să fie clar la toți. Fiecare mesaj care îmi va fi transmis o să fie înregistrat în Registrul influenței necorespunzătoare ca să fie bine documentat. Vă încurajez să nu vorbiți cu mine despre acest proces”, a adăugat Dragalin.

Ea i-a îndemnat pe toți cei care dețin informații pe marginea procesului și vor să-și păstreze anonimatul, i le pot expediat direct cu remarca „Confidențial - Veronica Dragalin” și aceste informații vor ajunge direct pe masa sa, fără să fie înregistrate prin cancelarie.

Consiliul Superior al Procurorilor a decis să anuleze rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. CSP a invocat că s-a constat o discrepanță majoră în punctaj care nu a avut acoperire argumentată.Tabelul cu punctajele acordate arată că membra CSP Olesea Vârlan i-a oferit cel mai mic punctaj procurorului general interimar, Ion Munteanu - 3,5 puncte. La fel, aceasta a dat cele mai multe puncte procurorului Igor Demciucin - 9,3.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău