Procuratura a făcut un dosar penal în cazul „Open Dialog”. Kozlovska este citată pentru interogatoriu la Chișinău

  • 22 Decembrie 2018 15:59
Procuratura a făcut un dosar penal în cazul „Open Dialog”. Kozlovska este citată pentru interogatoriu la Chișinău

Președinta Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, a fost citată la Chișinău de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru a se prezenta pentru audieri în cadrul unui dosar penal, potrivit postului TV8, care publică și o citație în care se arată că procuratura cercetează activitatea fundației Open Dialog în Republica Moldova.

Ea ar urma să fie audiată în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani în cadrul unui grup organizat, pentru spionaj și finanțarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale.

Președinta Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, a anunțat pe pagina sa de Facebook despre faptul că va căuta un avocat pentru a vedea dacă citația este autentică, întrucât aceasta nu i-a fost expediată personal și ea nu deține cetățenia Republicii Moldova.

Ea a mai acuzat ”regimul Plahotniuc” de faptul că a dat indicație nu doar Parlamentului, dar și Procuraturii să-i intenteze dosar penal.

O comisie specială de anchetă a Parlamentului de la Chișinău, din care au făcut parte doar deputați din rândul majorității parlamentare și parlamentari socialiști, a constat că fundația poloneză ar fi fost finanțată inclusiv din surse care ar avea legături cu Ministerul rus al Apărării și serviciile secrete de la Moscova, dar și din bani care ar proveni din așa-numitul „laundromat” rusesc și din frauda bancară din 2014. Membrii comisiei au acuzat că partidele de opoziției PAS și Platforma DA, că ar fi fost finanțate de fundația poloneză, prin faptul că reprezentanții lor ar fi beneficiat de bilete de avion achitate de organizație. Astfel, s-a recomandat organelor de drept să investigheze aceste acțiuni, inclusiv sub aspectul ”trădării de patrie” din partea liderilor opoziției.

Reprezentanții partidelor PAS și PPPDA, vizate în raport, au respins acuzațiile că ar fi fost finanțate de către Fundația „Dialog Deschis”. De asemenea, Ludmila Kozlovska a negat faptul că ar fi oferit bani acestor formațiuni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău