Procuratura a clasat dosarul în care Andrei Tranga, coproprietarul Andys Pizza, era cercetat pentru șantaj ( ZDG)

  • 07 Octombrie 2019 16:32
Procuratura a clasat dosarul în care Andrei Tranga, coproprietarul Andys Pizza, era cercetat pentru șantaj ( ZDG)

Procurorii au clasat dosarul în care Andrei Tranga, coproprietarul localurilor Andys și La Plăcinte, era acuzat de șantaj. Informația a fost confirmată de către apărătorii acestuia, care însă nu au putut să ne ofere mai multe detalii despre ordonanța cu privire la încetarea procesului penal, scrie Ziarul de Gardă.

Dosarul a fost clasat încă în luna august, după ce în iunie curent, Tranga a fost eliberat din arest la domiciliu. Potrivit avocaților procesul a fost încetat pe motiv că acțiunile întreprinse de Tranga nu întrunesc componenta infracțiunii.

Anterior, într-o plângere adresată Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Tranga declara că a fost filat de serviciile secrete și procurorii PCCOCS, reținut abuziv și i s-a fabricat dosarul penal. În acest context, Tranga a cerut desemnarea unui procuror care să cerceteze acțiunile procurorului general Eduard Harunjen, care ar fi orchestrat dosarul penal împotriva sa, dar și acțiunile ilegale ale procurorilor și reprezentanților SIS, care ar fi acționat la cererea unor adepți ai PD, ca să-i preia afacerea. Deși plângerea datează încă din iunie, un răspuns de la CSP nu a fost încă recepționat.

„Această întrebare este încă deschisă. Nu am primit un răspuns, deși ar fi trebuit deja. Cred că CSP are alte lucruri de care să se ocupe acum”, ne-a comunicat avocata Natalia Lepilov.

Andrei Tranga a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la 26 aprilie. A doua zi, judecătorii au eliberat pe numele lui Tranga un mandat de arest pentru 30 de zile, ulterior acesta fiind prelungit. După aproape două luni de detenție, la 20 iunie, judecătorii l-au trimis pe Tranga în arest la domiciliu.

Tranga a fost acuzat că ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari și anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.

Sursa:ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22
Nori împrăștiați
Umiditate:37 %
Vint:4,1 m/s
Fri
21
Sat
21
Sun
21
Mon
22
Tue
23

Curs oficial BNM 05 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0546
USD 17.3920 -0.0487
RON 4.0272 -0.0103
UAH 0.6518 -0.0018
RUB 0.2515 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău