Procuratura a clasat cauza penală inițiată în cazul dublei identități a lui Vladimir Plahotniuc

  • 07 Mai 2021 17:19
Procuratura a clasat cauza penală inițiată în cazul dublei identități a lui Vladimir Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a clasat cauza penală inițiată în octombrie 2019 unor angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP) la documentarea dublei identități a fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc.

Procuratura informează că pașapoartele Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr au fost eliberate de către ASP în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea specială de investigații și actelor normative de uz interdepartamental.

În comunicat se mai arată că Procuratura a adoptat soluția de clasare a procesului penal din lipsa faptului vreunei infracțiuni.

Fostul președinte Igor Dodon a anunțat la finele anului 2019 că Vlad Plahotniuc a primit acte false cu numele Vladislav Novak, în 2018, la solicitarea Serviciului de Informații și Securitate. Șeful statului a vorbit și de o a doua identitate fictivă, Alexandru Reznic, eliberată la fel în 2018 și care ar fi pentru o persoană din anturajul fostul lider democrat, iar unii politicieni au spus că aceasta ar fi pentru Serghei Iaralov, considerat omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău