Procesul electoral și alegerile, sub lupa observatorilor internaționali din domeniile media, juridic și electoral

  • 16 Ianuarie 2019 15:14
Procesul electoral și alegerile, sub lupa observatorilor internaționali din domeniile media, juridic și electoral

La Chișinău a fost lansată Misiunea de observare a alegerilor a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova din 24 februarie.

11 observatori din domeniile media, juridic, electoral se află deja la Chișinău, iar alți 28 de observatori pe termen lung se vor alătură misiunii începând de săptămâna viitoare.

Șeful Misiunii, Matyas Eorsi, a declarat că observatorii internaționali vor urmări cum decurge procesul electoral și dacă alegerile vor respecta standardele democratice.

Nu suntem aici de dragul rezultatelor alegerilor, ci suntem aici pentru a ne asigura că alegerile sunt în conformitate deplină cu standardele democratice. Toată activitatea noastră se bazează pe imparțialitate, transparență, profesionalism. Mandatul nostru e să observăm și să evaluăm aceste alegeri din perspectiva respectării angajamentelor din cadrul OSCE. Noi nu ne vom concentra exclusiv pe scrutin, dar și pe cadrul legislativ, mediatizarea alegerilor, activitățile de campanie. Misiunea va monitoriza îndeaproape reflectarea în mass-media a campaniei electorale în conformitate cu metodologia”.

Alegerile din 24 februarie sunt cel de-al 14 scrutin, pe care misiunea îl monitorizează în Republica Moldova, începând cu anul 1996.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău