Procesul de aderare la UE, discutat de Nicu Popescu la Berlin

  • 28 Martie 2023 18:56
Procesul de aderare la UE, discutat de Nicu Popescu la Berlin

Procesul de aderare la UE și progresele înregistrate de către autoritățile de la Chișinău în implementarea recomandărilor Comisiei Europene au fost discutate de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, la Berlin cu ministra de stat pentru Europa și climă a Germaniei, Anna Luehrmann, transmite IPN,

„În acest sens, i-am mulțumit doamnei Luehrmann pentru sprijinul ferm al Germaniei și am reiterat determinarea țării noastre de a continua implementarea reformelor pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a declarat oficialul moldovean.

Părțile s-au referit și la situația din regiune. Nicu Popescu a subliniat că Republica Moldova își consolidează reziliența și reușește să contracareze încercările de destabilizare, inclusiv datorită suportului acordat de Germania.

La rândul său, ministra de stat pentru Europa, Anna Luehrmann, a reafirmat angajamentul Germaniei de a oferi în continuare Republicii Moldova suport în implementarea agendei de reforme și în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău