Procesatorii de alimente sunt îndemnați să nu le arunce, să le ofere celor care au nevoie

  • 23 Noiembrie 2020 15:02
Procesatorii de alimente sunt îndemnați să nu le arunce, să le ofere celor care au nevoie

Campania „Săptămâna națională de prevenire a risipei de alimente” începe astăzi la inițiativa Băncii de Alimente Moldova. Aceasta vine să sensibilizeze societatea, agenții economici și autoritățile publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire un comportament responsabil, prin care pot fi salvate tone de alimente și oferite celor care au nevoie.

Potrivit coordonatorului de proiect, Oleg Paraschiv, săptămâna națională de prevenire a risipei de produse alimentare este o acțiune care își propune să contribuie la schimbarea obișnuințelor cotidiene ale oamenilor, atât la nivel de familie, cât și la nivelul mediului de afaceri, unde există cantități mari de produse care devin deșeuri.

„Îndemnăm toți procesatorii de produse alimentare să cunoască posibilitatea colaborării cu Banca de Alimente, care, la rândul ei, crește calitatea serviciilor sociale oferite beneficiarilor băncii. Astfel oferim o șansă bătrânilor care vin la magazin doar ca să admire alimentele pe care nu și le pot permite sau copiilor care adorm flămânzi”, a spus Oleg Paraschiv.

În cadrul săptămânii vor avea loc mai multe evenimente care vor aduce pe agenda zilei experiențe de succes din întreaga lume,cu  sfaturi practice pentru familii și modalități de implicare pentru agenți economici.

În penultima zi a campaniei, pe 28 noiembrie, va avea loc un eveniment de colectare a produselor alimentare în rețelele de magazine Metro și Kaufland, iar produsele donate vor fi distribuite oamenilor aflați la limita existenței din cadrul mai multor organizații asistate de Banca de Alimente.

Echipa Băncii de Alimente încurajează agenții economici, distribuitorii, importatorii de produse, producătorii agro-alimentari să devină partenerii Băncii de Alimente, iar organizația își asumă logistica: transport, colectare, siguranța distribuției în teren, facturarea și distribuția în termen a produselor către proiectele sociale.

Agenții economici pot contacta Banca de Alimente dacă au un stoc de produse cu ambalaj deteriorat sau la limita scadenței la: [email protected]https://bancadealimente.md/ sau la 0607 33 300.

Campania se va încheia pe 29 noiembrie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău