Procedurile disciplinare vor putea fi pornite împotriva judecătorilor care au demisionat

  • 21 Iunie 2018 14:40
Procedurile disciplinare vor putea fi pornite împotriva judecătorilor care au demisionat

Deputații au examinat joi, 21 iunie, câteva inițiative legislative elaborate de Guvern privind modificarea legislației ce ține de statutul judecătorilor, organizarea judecătorească și răspunderea disciplinară a judecătorilor.

Adoptarea unei hotărâri judecătorești, prin care intenționat sau din neglijență gravă au fost încălcate drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, va constitui abatere disciplinară, potrivit inițiativelor propuse de Guvern.

Un element nou reprezintă și faptul că procedurile disciplinare vor putea fi pornite inclusiv împotriva judecătorilor care și-au dat demisia. Proiectul de lege stabilește expres că judecătorul poate fi atras la răspundere disciplinară, indiferent de faptul că actul emis de acesta a fost sau nu contestat de justițiabil.

Tot astăzi, deputații au examinat o serie de propuneri de modificare a Codului contravențional și a Legii privind siguranța traficului rutier, inclusiv o inițiativă prin care se propune penalizarea șoferilor care vor vorbi la telefon în timpul aflării la volan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău