Procedurile de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații vor fi simplificate

  • 24 Noiembrie 15:25
Procedurile de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații vor fi simplificate

Deputații au votat astăzi, 24 noiembrie, în prima lectură un proiect de modificare a Legii cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, care prevede eficientizarea gestionării infrastructurii de irigare.

Modificările vizează simplificarea procedurii de constituire a asociației utilizatorilor de apă pentru irigații prin excluderea obligațiunii ca Statutul acesteia să fie aprobat de cel puțin 50% plus unu din membri. Totodată, se prevede că Adunarea generală a asociației va putea decide, cu votul membrilor ce dețin în proprietate sau folosință peste 50 la sută din terenurile aflate în aria de deservire, dizolvarea asociației, dacă obiectivele ei nu mai pot fi îndeplinite sau existența acesteia nu mai este necesară.

De asemenea, cadrul legislativ este suplinit cu reglementări noi ce ar permite transmiterea infrastructurii de irigații, aflate în proprietate privată și publică, în folosință asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații, în baza contractelor de comodat, se arată în comunicat.

O altă propunere se referă la posibilitatea evacuării volumului de apă din sistemul de irigare, pentru a preveni deteriorarea acestuia în perioada rece a anului, în bazinele de apă (iaz, lac, bazin de acumulare). Evacuarea apei va putea fi făcută gratis sau contra cost, cu permisiunea în scris a deținătorului bazinului de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:4,12 m/s
Wed
4
Thu
6
Fri
7
Sat
9
Sun
10
Arhivă Radio Chișinău