Problema transnistreană. Negocieri la Viena

  • 05 Iunie 2014 16:02
Problema transnistreană. Negocieri la Viena

O nouă rundă de negocieri pe marginea problemei transnistrene, în formatul 5+2, începe, joi,la Viena. Agenda negocierilor a rămas aceeași, iar analiștii susțin că nu există niciun motiv pentru a spera că vor fi înregistrate evoluții în cadrul discuțiilo

Runda de negocieri de la Viena era programată încă pentru prima jumătate a lunii aprilie, dar a fost anulată la cererea părții transnsitrene pe motiv că parlamentul de la Chișinău nu  votase o lege privind scutirea de anumite taxe și accize a agenților economici din stânga Nistrului. La această rundă de negocieri urmează să fie discutate chestiunile programate pentru luna trecută, a declarat pentru Radio Chișinău șeful Biroului pentru Reintegrare, George Bălan.

În același timp, analistul Ion Tăbârță susține că nu există motive pentru a spera că discuțiile se vor încheia cu decizii importante. Mai mult, potrivit lui Ion Tăbârță și contextul geopolitic regional este în defavoarea acestor negocieri, care poartă mai mult un caracter diplomatic.

Amintim că negocierile în formatul 5+2 au fost reluate la sfârșitul anului 2011, dar până acum părțile nu au reușit începerea discuțiilor privind reglementarea politică a conflictului, iar autoritățile și experții constată că în ultima perioadă relațiile dintre Chișinăuși Tiraspol s-au înrăutățit, mai ales în contextul aprpierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău