Problema transnistreană, discutată de Putin și Merkel

  • 01 Aprilie 2014 09:47
Problema transnistreană, discutată de Putin și Merkel

În discuția cu Angela Merkel, Vladimir Putin a subliniat necesitatea 'adoptării unor măsuri eficiente în vederea eliminării așa-zisei blocade externe împotriva regiunii transnistrene și căutarea unei soluții juste și complete a problemei'.

Criza din Ucraina și situația din Transnistria au făcut obiectul unei discuții telefonice purtate luni, 31 martie, de miniștrii rus și german de externe Frank-Walter Steinmeier și Serghei Lavrov, informează agenția de presă RIA Novosti, citând un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei.

Cei doi miniștri au examinat, de asemenea, ”situația din Transnistria, o situație care necesită eforturi politice și diplomatice sporite”, se afirmă în comunicat. 

În cadrul convorbirii telefonice dintre președintele rus Vladimir Putin și cancelarul Angela Merkel, cei doi lideri au subliniat necesitatea unui efort internațional pentru stabilizarea situației din Ucraina.  În discuția cu Angela Merkel, Vladimir Putin a subliniat necesitatea 'adoptării unor măsuri eficiente în vederea eliminării așa-zisei blocade externe împotriva regiunii transnistrene și căutarea unei soluții juste și complete a problemei'.

Înainte, președintele rus a abordat subiectul Transnistriei în discuția avută la 29 martie cu șeful administrației americane Barack Obama, la inițiativa liderului de la Kremlin, după cum specifica un comunicat al președinției ruse. Și atunci, Vladimir Putin  evocase o așa-zisă 'blocada externă' instituită împotriva Transnistriei, care ar complica ”în mod considerabil condițiile de viață ale locuitorilor din stânga Nistrului', în aluzie la măsurile stricte de trecere a graniței dintre Ucraina și Republica Moldova pe tronsonul transnistrean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău