Problema rămânerii sau nu a Marii Britanii în UE, discutată de Obama la Londra

  • 22 Aprilie 2016 15:41
Problema rămânerii sau nu a Marii Britanii în UE, discutată de Obama la Londra

Prezența Marii Britanii în Uniunea Europeană amplifica vocea Londrei în lume și problema rămânerii sau nu a Marii Britanii în UE reprezintă o chestiune de 'profund interes' pentru Statele Unite, a declarat președintele american Barack Obama, care a sosit aseară la Londra în ultima sa vizită oficială în calitate de șef al statului american, relatează…

Prezența Marii Britanii în Uniunea Europeană amplifica vocea Londrei în lume și problema rămânerii sau nu a Marii Britanii în UE reprezintă o chestiune de 'profund interes' pentru Statele Unite, a declarat președintele american Barack Obama, care a sosit aseară la Londra în ultima sa vizită oficială în calitate de șef al statului american, relatează Agerpres.

'Uniunea Europeană nu reduce influența britanică — ci o amplifică. O Europă puternică nu este o amenințare pentru rolul Marii Britanii în lume lume', afirmă Barack Obama într-un articol publicat astăzi de cotidianul britanic The Daily Telegraph.

Barack Obama, aflat în vizită la Londra pentru a se întâlni cu premierul britanic David Cameron și cu Regina Elisabeta a II-a, a intervenit în forță în dezbaterea privind un eventual 'Brexit'.

El a dat asigurări că prezența Marii Britanii în Uniunea Europeană a contribuit la apropierea blocului comunitar de SUA și că rezultatul referendumului din 23 iunie îi va afecta și pe americani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău