Probe acuzatorii care relevă legăturile dintre Rusia și Donețk, în cazul doborârii avionului malaezian MH17

  • 14 Noiembrie 2019 16:40
Probe acuzatorii care relevă legăturile dintre Rusia și Donețk, în cazul doborârii avionului malaezian MH17

Investigatorii echipei internaționale de investigație (JIT) a dat publicității joi o serie de interceptări telefonice care relevă influența Moscovei asupra rebelilor proruși din estul Ucrainei, acuzați că au doborât intenționat avionujl malaezian de linie MH17, în urmă cu cinci ani, transmite reuters și rador.

Aeronava, care efectua o cursă Amsterdam-Kuala Lumpur, a fost lovită pe 17 iulie 2014 deasupra teritoriului controlat de separatiștii proruși din estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața.

Echipa de investigatori a descoperit că racheta care a lovit avionul a fost lansată de la baza militară rusă Kursk, situată în apropiere de granița cu Ucraina. În luna iunie, în acest an, echipa JIT a formulat acuzații împotriva a trei ruși și un ucrainean, acuzați de uciderea a 298 de persoane.

Joi, investigatorii au declarat că rebelii proruși din autodeclarata republică populară Donețk, de unde se presupunea inițial că a fost lansată racheta, a fost în legătură strânsă cu autoritățile de la Moscova.

"Recentele analize, depozițiile martorilor și alte informații culese au dus la concluzia că influența Rusiei în R.P. Donețk a depășit sprijinul militar și că legăturile între oficialii ruși și liderii din R.P. Donețk par a fi foarte apropiate", relevă comunicatul JIT.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău