Pro Moldova nu are dreptul să participe la alegerile locale din Tîrnova și Nucăreni

  • 23 Iunie 2020 15:35
Pro Moldova nu are dreptul să participe la alegerile locale din Tîrnova și Nucăreni

Partidul Pro Moldova nu are dreptul să participe la alegerile locale noi pentru funcția de primar în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, și satul Nucăreni, raionul Telenești, care vor avea loc pe 6 septembrie 2020, după ce membrii Comisiei Electorale Centrale au votat pentru excluderea acestuia din lista cu cele 48 de partide care o pot face, transmite IPN.

Vasile Gafton, membru CEC, a propus excluderea partidului din listă, având în vedere că la scrutin pot participa doar partidele înregistrate până la stabilirea datei alegerilor, adică 9 iunie, iar potrivit informației prezentate de ASP, Partidul Pro Moldova a fost înregistrat la 18 iunie. Respectiv, Pro Moldova nu are dreptul de a desemna candidați pentru a participa la respectivele alegeri.

Președintele CEC, Dorin Cimil, susține că, potrivit listei actualizate a partidelor prezentate CEC de către Agenția Servicii Publice (ASP), sunt indicate 48 (fără Pro Moldova – 47) de partide și mișcări social-politice care, conform proiectului respectiv, au dreptul de a participa la alegerile locale noi în cele două localități.

Decizia CEC intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web a CEC și în Monitorul Oficial și poate fi contestată în decurs de trei zile calendaristice de la data adoptării, la Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău