Prioritățile Partidului ”Dreapta”

  • 09 Septembrie 2015 13:16
Prioritățile Partidului ”Dreapta”

Formațiunea politică ”Dreapta”, lansată acum câteva zile și condusă de fostul deputat Ana Guțu, și-a făcut astăzi publică viziunea și prioritățile.

Scopul suprem al partidului este ”reunificarea națiunii româneștii prin reunificarea României cu Republica Moldova”.

Principala soluție la rezolvarea crizei și fraudelor din domeniul financiar bancar ar fi aducerea Direcției Națională Anticorupție, DNA-ului românesc, în Republica Moldova, susține liderul formațiunii Ana Guțu.

”Dreapta cere Parlamentului să decidă invitarea în fruntea Procuraturii Generale a procurorilor cu expertiză DNA din România. Cere guvernului să invite în serviciul Centrului Național Anticorupție procurori DNA din România. Pentru aceasta președintele Timofti să acorde în regim de urgență cetățenia Republicii Moldova acestor procurori invitați. Un consiliul de experți în domeniul financiar bancar din Uniunea Europeană, inclusiv din România pentru a gestiona procesul de lichidare a celor trei bănci ”, a declarat Ana Guțu.

Din formațiunea ”Dreapta” mai fac parte Dorin Dușciac, Anatol Arhire, Vitalie Marinuța, Gheorghe Șalaru, Ilie Ilașcu. Câțiva dintre ei au părăsit PLR în ajunul și după eșecul suferit în alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău