Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie. Nepotul său, Harry, intenționează să participe la funeralii, fără soția sa Meghan

  • 10 Aprilie 2021 20:02
Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie. Nepotul său, Harry, intenționează să participe la funeralii, fără soția sa Meghan

Înmormântarea Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, va avea loc pe 17 aprilie, a anunțat Palatul Buckingham, confirmând că prințul Harry intenționează să participe la funeralii. În schimb, soția sa, Meghan Markle, nu va fi prezentă la eveniment, invocându-se oficial faptul că medicul nu i-a recomandat să călătorească din cauza sarcinii, potrivit Reuters, citat de HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, regina a aprobat opt zile de doliu național, până la înmormântare. În același timp, prințul consort nu va avea parte de funeralii de stat, ci doar de o ceremonie specială care va respecta restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Asta înseamnă că doar 30 de persoane vor participa la slujbă, iar accesul publicului va fi interzis, a precizat sâmbătă purtătorul de cuvânt la Palatului Buckingham.

Prințul Philip s-a stins din viață vineri dimineață, la 99 de ani. Ducele de Edinburgh a fost alături de regină în cele mai grele momente ale domniei sale de 69 de ani, cea mai lungă din istoria britanică, cei doi fiind căsătoriți de 73 de ani.

"Cu adâncă durere Majestatea Sa Regina anunță moartea soțului ei mult iubit, Alteța Sa regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh", se arată în declarația de presă a Palatului Buckingham.

”Alteța sa Regală a murit liniștit în această dimineață la Castelul Windsor", se mai arată în declarație de vineri.

Prinț grec, s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947, jucând un rol important în modernizarea monarhiei după Al Doilea Război Mondial.

Cei doi au avut patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți.

Prințul Philip s-a născut pe insula grecească Corfu pe 10 iunie 1921. Tatăl său, prințul Andrew al Greciei și Danemarciei, era fiul cel mic al Regelui George I al Greciei. Mama sa, Prințesa Alice, era fiica Lordului Louis Mountbatten și stră-strănepoata Reginei Victoria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău