Prințul Charles va participa la slujbă religioasă a comunității românilor din Marea Britanie

  • 14 Februarie 2019 14:30
Prințul Charles va participa la slujbă religioasă a comunității românilor din Marea Britanie

Alteța Sa Regală, Prințul de Wales, va fi prezent joi, la Londra, la o slujbă ortodoxă la care iau parte aproximativ 200 de cetățeni români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, potrivit unui comunicat al ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, scrie Agerpres.

Serviciul religios are loc la St-Dustan-in-the-West, o biserică anglicană care își împarte sediul cu Biserica Ortodoxă Română încă din 1964, având și rolul de centru comunitar.

Cu această ocazie, Alteța Sa Regală se va întâlni cu Înaltpreasfințitul Iosif Pop, Arhiepiscop și Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, și cu Părintele Silviu Pufulete, preotul paroh al bisericii.

Corul asociației Prietenii Muntelui Athos, al cărei patron este Alteța Sa Regală, va interpreta muzică bizantină pe durata serviciului religios.

Ulterior slujbei, Alteța Sa Regală va aprinde o lumânare și se va întâlni cu câțiva membri ai comunității de credincioși.

Prințul de Wales are un atașament special față de România, pe care o vizitează în mod regulat. În ultimele două decenii, Alteța Sa Regală a sprijinit mai multe organizații de caritate din România, iar acum patru ani a înființat propria fundație caritabilă, Fundația Prințului de Wales România (PWFR). Aceasta își desfășoară activitatea în domeniul dezvoltării rurale, venind în sprijinul micilor fermieri și al bio-diversității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău