Prinții William și Harry se întâlnesc joi pentru a inaugura împreună o statuie dedicată mamei lor

  • 01 Iulie 2021 12:31
Prinții William și Harry se întâlnesc joi pentru a inaugura împreună o statuie dedicată mamei lor

Prinții Harry și William vor inaugura împreună joi în cadru restrâns o statuie care aduce un omagiu mamei lor, prințesa Diana, și care va fi amplasată în grădinile Palatului Kensington din Londra, informează AFP, citat de AGERPRES.

Prințesa de Wales, supranumită Lady Di, decedată în urma unui accident de automobil petrecut la Paris în 1997, ar fi împlinit joi vârsta de 60 de ani. Statuia care îi este dedicată, realizată de Ian Rank-Broadley, va fi dezvelită în "grădina ascunsă" de la Kensingon Palace - fosta ei reședință, devenită în prezent reședința oficială a prințului William - în prezența unui grup de doar 30 de persoane, inclusiv a unor membri ai familiei Spencer.

Prințul Charles, cu care Lady Di s-a căsătorit în urmă cu 40 de ani, pe 29 iulie 1981, și de care a divorțat în 1996, nu va participa la ceremonie, potrivit unuia dintre apropiații săi citați de Sunday Times, întrucât nu dorește "să redeschidă răni mai vechi".

La mai mult de 24 de ani după moartea ei, popularitatea prințesei Diana continuă să se afle la cote înalte: un automobil al său a fost vândut la licitație cu 60.000 de euro unui muzeu din America de Nord în această săptămână, iar ea este considerată în continuare o legendă a modei, în contextul în care rochiile sale sunt prezentate cu regularitate în expoziții organizate în Marea Britanie - un fenomen întreținut și de celebrul serial TV "The Crown".

"Bătălia celor doi frați"

Însă, mai mult decât omagiul adus fostei prințese britanice, miza ceremoniei este aceea de a afla dacă reîntâlnirea celor doi frați poate cu adevărat să atenueze criza provocată de declarațiile dure ale prințului Harry legate de rolul său în cadrul familiei regale, precum și de interviul șocant acordat alături de soția sa, Meghan Markle, celebrei prezentatoare TV americane Oprah Winfrey, difuzat în luna martie.

Ducele și ducesa de Sussex au afectat grav imaginea familiei regale britanice atunci când au sugerat în acel interviu televizat că unul dintre membrii săi s-a comportat într-o manieră rasistă în momentul în care a adresat o întrebare, înainte de nașterea fiului lor, Archie, legată de culoarea pe care urma să o aibă pielea bebelușului.

Membrii familiei regale britanice "nu sunt absolut deloc rasiști", a reacționat prințul William, în vârstă de 39 de ani, în momentul în care a fost interpelat de jurnaliști, la scurt timp după aceea, în timpul unui eveniment oficial.

Descrierea făcută de fratele său mai tânăr, în vârstă de 36 de ani, care a spus că William este "ținut ostatic" de familia regală, nu a fost deloc pe placul fiului cel mare al prințului Charles, căruia îi va reveni într-o bună zi dificila sarcină de a fi rege.

De atunci, cei doi frați au avut o scurtă întâlnire cu ocazia funeraliilor prințului Philip, în luna aprilie, însă reuniunea lor nu a părut să fi atenuat tensiunile dintre ei.

"William nu a vorbit cu Harry în timpul recepției organizate la Castelul Windsor ce a urmat funeraliilor, temându-se că subiectul conversației lor ar fi putut să fie divulgat imediat de Meghan prin intermediul jurnalistei Oprah Winfrey sau pe rețelele de socializare ale ducilor de Sussex", a dezvăluit Robert Lacey, un istoric specializat în chestiuni legate de familia regală britanică, în cartea sa intitulată "Battle of Brothers". 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău