Principesa Margareta, Custodele Coroanei, serbează împlinirea a 67 de ani, la Castelul Peleș

  • 26 Martie 2016 14:58
Principesa Margareta, Custodele Coroanei, serbează împlinirea a 67 de ani, la Castelul Peleș

Casa Regală a României a pregătit, sâmbătă, 26 martie, o întâlnire oficială cu premierul Cioloș și un concert fastuos susținut de Camerata Regală, cu ocazia aniversării celor 67 de ani ai Principesei Margareta, Custodele Coroanei.

Ziua de naștere a Principesei Margareta coincide cu împlinirea a 135 de ani de la proclamarea Regatului României.

Custodele Coroanei și Principele Radu îi vor primi în Biroul istoric al Regelui Carol I, sâmbătă, de la ora 16:45, chiar de ziua de naștere a Principesei Margareta, pe premierul, Dacian Cioloș, împreună cu soția sa Valerie Cioloș, și pe viceprim-ministrul Vasile Dâncu, alături de Maria Dâncu, la Castelul Peleș din Sinaia, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Casei Regale.

Sărbătorirea de sâmbătă de la Castelul Regal va continua cu un concert susținut de Camerata Regală, ce începe la 17:00, dedicat celei de-a 135-a aniversări a Proclamării Regatului României și zilei de naștere a Principesei Margareta, Custodele Coroanei. Solista concertului va fi mezzosoprana Alexandra Hordoan, iar repertoriul include fragmente din creații clasice faimoase de Mozart, Pucini, Bizet și Holst.

După concert, de la ora 18:00, Principesa Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, se vor întâlni cu invitații în cadrul unei recepții, în Salonul Italian și în Salonul Maur.

Principesa Margareta a României a fost desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viața publică a Regele Mihai I anunțată oficial pe 2 martie. Regelui i s-au depistat probleme grave de sănătate, iar în urma deciziei de a sta la adăpost de viața publică, Regele Mihai I transmis următorul mesaj: "În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei".

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău