Principele Nicolae pentru prima dată în Republica Moldova

  • 23 Februarie 2015 16:23
Principele Nicolae pentru prima dată în Republica Moldova

Alteța Sa Regală Principele Nicolae efectuează, în perioada 18 – 24 februarie 2015, o vizită cu caracter public în Republica Moldova.

Principele Nicolae se află pentru prima oară în Republica Moldova. Cu această ocazie, Alteța Sa Regală vizitează orașele Orhei, Bălți, Soroca, precum și capitala țării, municipiul Chișinău.

Miercuri, 18 februarie 2015, Alteța Sa Regală a vizitat orașul Orhei. În debutul vizitei, Principele Nicolae a avut o întrevedere cu primarul orașului, domnul Vitalie Colun.

Alteța Sa Regală a vizitat, apoi, Biserica Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului, unde a fost primit de Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului.

Alături de Alteța Sa Regală s-au aflat primarul orașului Orhei, ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa domnul Marius Lazurcă, reprezentanți ai autorităților locale, enoriași, profesori și elevi.

Principele Nicolae a vizitat și centrul social al Asociației Umanitare „Filantropia Creștină” al bisericii din Orhei și a depus flori la crucea românească ridicată de parohie.

De asemenea, Principele Nicolae a vizitat Colegiul de Medicină din Orhei, precum și Mănăstirea Curchi.

În cadrul vizitei în Orhei, Alteța Sa Regală a avut întrevederi cu reprezentanți ai mediului de afaceri din oraș.

În finalul zilei, Principele Nicolae a avut o întâlnire cu P.S. Marchel, Episcopul de Bălți și Fălești, la reședința episcopală din orașul Bălți.

Joi, 19 februarie 2015, Principele Nicolae s-a aflat în orașul Bălți. Cu această ocazie, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu primarul orașului, doamna Marina Covali, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale. Principele Nicolae a vizitat, apoi, Universitatea de Stat Alecu Russo, Catedrala Sfinții Constantin și Elena, precum și Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

Vizita Principele Nicolae în Bălți s-a încheiat la Consulatul General al României, unde Alteța Sa Regală a fost primită de domnul Mihai Baciu, consulul general al României la Bălți.

Vineri, 20 februarie 2015, Principele Nicolae a vizitat comuna Regina Maria din raionul Soroca. Aici s-a întâlnit cu primarul comunei, domnul Oleg Nastas, precum și cu președintele raionului Soroca, domnul Victor Său.

Principele Nicolae a vizitat Școala Gimnazială Regina Maria și s-a întâlnit, la căminul cultural, atât cu localnici, cât și cu reprezentanți ai autorităților locale.

În continuare, Alteța Sa Regală a vizitat orașul Soroca. Principele Nicolae a avut o întrevedere, la sediul Consiliului Raional Soroca, cu domnul primar Mihail Grabciuc și cu reprezentanți ai autorităților locale.

Principele Nicolae a vizitat, apoi, Cetatea Soroca și Liceul Constantin Stere din oraș.

Sâmbătă, 21 februarie 2015, Alteța Sa Regală a început vizita în municipiul Chișinău. Principele Nicolae a avut întrevederi cu reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai societății civile și personalități ale vieții culturale din Republica Moldova.

Alteța Sa Regală a vizitat Crama Cricova din Chișinău, iar, în finalul zilei, a luat parte la spectacolul „Familia Tot” care a avut loc la Teatrul Mihai Eminescu.

Principele Nicolae va lua parte, duminică, 22 februarie 2015, la evenimentul de lansare a volumului „Drumul spre casă. Filip Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României” care va avea loc la Librăria din Centru din municipiul Chișinău. Alături de Alteța Sa Regală se va afla primarul muncipiului Chișinău, domnul Dorin Chirtoacă.

În continuarea vizitei, Principele Nicolae va depune flori la statuia lui Ștefan cel Mare din capitala țării și va vizita Asociația Hospice care oferă îngrijire paleativă bolnavilor incurabili.

Alteța Sa Regală va vizita marți, 24 februarie 2015, Universitatea de Stat și Liceul Gheorghe Asachi din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău