Principalul suspect pentru atentatul de la Istanbul soldat cu șase victime a fost arestat

  • 14 Noiembrie 2022 08:39
Principalul suspect pentru atentatul de la Istanbul soldat cu șase victime a fost arestat

Persoana suspectată că a plasat duminică o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puțin șase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată, a anunțat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu, potrivit Agerpres.

Președintele Recep Tayip Erdogan și vicepreședintele Fuat Oktay au indicat anterior că o „femeie” este responsabilă pentru acest atac.

Ministrul de Interne a acuzat luni Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. „Conform concluziilor noastre, organizația teroristă PKK este responsabilă” de atac, a afirmat oficialul turc.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu șase morți și 81 de răniți, dintre care jumătate au necesitat spitalizare.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, a făcut referire la o „geantă” aflată pe o bancă: „O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute și, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire”, a explicat ministrul turc. „Fie această geantă conținea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanță”, a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău