Principalele declarații ale foștilor miniștri PD din Guvernul Chicu, care și-au prezentat astăzi rapoartele de activitate

  • 09 Noiembrie 2020 16:03
Principalele declarații ale foștilor miniștri PD din Guvernul Chicu, care și-au prezentat astăzi rapoartele de activitate

Miniștrii Partidului Democrat, care au plecat astăzi din funcție, și-au prezentat rapoartele de activitate într-un briefing de presă. Foștii membri ai Guvernului susțin că și-au îndeplinit misiunile în această perioadă dificilă, în special referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.

Fosta șefă a Biroului de Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat că a reușit să includă pe agenda Comitetului Permanent al OSCE problema drepturilor omului în regiunea transnistreană și să restabilească libera circulație pentru elevii și profesorii din școlile cu predare în limba română în perioada pandemiei.

Alexandru Pânzari, care a fost delegat de PDM la Ministerul Apărării, a vorbit despre contribuția militarilor în lupta cu pandemia COVID-19. El s-a referit și la medicii de la Spitalul Militar, unde se tratează bolnavi de COVID-19.

Fostul ministru al Economiei, Sergiu Răilean, a vorbit despre măsurile întreprinse pentru a ajuta mediul de afaceri, profund afectat de pandemie, referindu-se la subvenții și amânări de taxe și impozite. Acesta nu a uitat să menționeze despre programul „Drumuri bune”.

Ex-ministrul Educației, Igor Șarov, a spus că a reușit în mandatul său să asigure dreptul la educație, fără să pună în pericol sănătatea copiilor.

În această dimineață, premierul Ion Chicu a anunțat revocarea miniștrilor  democrați din Guvern, invocând decizia PDM de a se retrage de la guvernare, după alegerea președintelui. Tot astăzi, miniștrii au fost înlocuiți cu alții noi, care au depus și jurământul de învestire.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău