Primul pas pentru deblocarea Brexitului: Alegerile anticipate, stabilite pentru 12 decembrie

  • 30 Octombrie 2019 10:00
Primul pas pentru deblocarea Brexitului: Alegerile anticipate, stabilite pentru 12 decembrie

Șeful opoziției din Parlamentul britanic, Jeremy Corbyn, a acceptat solicitarea prim-ministrului Boris Johnson și a Partidului Conservator de a programa alegeri anticipate în luna decembrie, relatează CNN, citat de digi24.

Decizia vine după ce votul pe acordul pentru Brexit al prim-ministrului a fost amânat, iar legislativul britanic a hotărât amânarea datei Brexitului pentru 31 ianuarie 2020.

Camera Comunelor a aprobat, marți seară, cererea premierului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie, în eforturile pentru depășirea crizei Brexit, informează Mediafax.

Premierul Boris Johnson a introdus în Camera Comunelor un proiect de lege care prevede convocarea alegerilor parlamentare anticipate prin modificarea legii de desfășurare a scrutinului la data fixată pentru finalul actualei legislaturi. Moțiunea de convocare a alegerilor parlamentare a fost aprobată cu 438 de voturi pentru și 20 împotrivă, relatează Sky News. Această moțiune avea nevoie de majoritate simplă pentru a fi aprobată. Camera Lorzilor urmează să se pronunțe pe tema convocării scrutinului peste câteva zile, dar decizia va fi o formalitate.

Luni seară, Camera Comunelor respinsese cererea Guvernului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat. Moțiunea de luni seară a primit 299 favorabile și 70 împotrivă, dar avea nevoie de 434 de voturi favorabile (două-treimi) pentru a fi aprobată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău