Primul fotbalist din Bundesliga, testat pozitiv la noul coronavirus

  • 14 Martie 2020 14:01
Primul fotbalist din Bundesliga, testat pozitiv la noul coronavirus

Fundașul Luca Kilian, de la echipa germană Paderborn, este primul fotbalist testat pozitiv la coronavirus din Bundesliga, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce Liga Germană de Fotbal (DFL) a amânat meciurile programate în acest weekend în primele două ligi de fotbal, suspendând orice activitate până pe 2 aprilie.

Inițial, liga germană aprobase ca meciurile din acest weekend să se joace cu porțile închise, dar ultimele informații apărute vineri au determinat forul german să anuleze suspende campionatul.

Astfel, Germania se alătură celorlalte ligi de top din Europa, Anglia, Spania, Italia și Franța, care au suspendat competițiile.

Adunarea Generală a membrilor DFL e programată luni pentru a confirma suspendarea competițiilor până la data de 2 aprilie.

Unii jucători de la SC Paderborn au fost testați deoarece antrenorul Steffen Baumgart a prezentat unele simptome ale infecției. Testul său a ieșit negativ, dar fundașul Kilian (20 ani) a fost pozitiv la testul pentru coronavirus.

Clubul a anunțat într-un comunicat că a luat ''măsuri extreme'' pentru a limita infecția și se coordonează cu autoritățile locale. Toți componenții echipei și restul staff-ului vor fi testați sâmbătă.

Kilian, considerat un star în devenire în Bundesliga, se afla în recuperare, după o accidentare la coapsă suferită în ianuarie.

Doi jucători ai echipei de ligă secundă Hannover au fost testați pozitiv (Timo Huebers, Jannes Horn), iar restul lotului a intrat în carantină. FC Nurnberg a intrat și ea în izolare după ce un jucător (Fabian Nurnberger) a contractat virusul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău