Primul Forum mass-media din Republica Moldova

  • 27 Octombrie 2015 10:05
Primul Forum mass-media din Republica Moldova

Circa 150 de jurnaliști, editori și manageri media, reprezentanți ai instituțiilor de presă din țară și de peste hotare, participă timp de două zile la primul Forum mass-media din Republica Moldova.

Participanții la Forum vor dezbate problemele de care se ciocnește comunitatea jurnalistică moldovenească, vor propune potențiale soluții și vor elabora ”foaia de parcurs” pentru autorități în scopul creării și consolidării unui climat de concurență loială și independență editorială a instituțiilor mass-media.

În deschiderea Forumului, își vor prezenta viziunile despre situația presei din Republica Moldova, președintele Parlamentului Andrian Candu, primul-ministrul Valeriu Streleț, șeful Delegației Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, și șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero.

Experții organizațiilor neguvernamentale vor prezenta informații privind mersul reformelor în domeniul mass-media, impactul concentrării asupra independenței și profesionalismului jurnaliștilor, soluțiile durabile pentru asigurarea pluralismului mediatic.

Forumul este organizat în premieră de Consiliul de Presă din Moldova, în parteneriat cu Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent , Asociația Presei Electronice  și Centrul Tânărului Jurnalist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău