Primul centru de învățare a limbii române a fost deschis în Federația Rusă

  • 01 Septembrie 2017 18:33
Primul centru de învățare a limbii române a fost deschis în Federația Rusă

În Federația Rusă a fost deschis Centrul de studiere a limbii române pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, pe lângă Organizația nonguvernamentală „Правозащитник”, transmite IPN.

Biroul Relații cu Diaspora menționează că prima lecție cu genericul: „Salut” s-a desfășurat pe 20 august, iar de Ziua Independenței Republicii Moldova, 27 august, a avut loc cea de-a doua lecție: „Eu și prietenii mei”, la care au participat mai mulți copii ai conaționalilor, dornici de a studia limba vorbită de către părinții lor.

Pe parcursul lunii septembrie vor urma alte două lecții: „La grădiniță” – 3 septembrie și „Vai, ce multe jucării!” – 10 septembrie. În cadrul acestor lecții sunt înscriși circa  50 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani. Lecțiile sunt predate de către doi profesori, copiii fiind divizați în grupuri.

Prezentarea oficială a Centrului de studiere a limbii române pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Federației Ruse se planifică pentru perioada 08-15 septembrie 2017, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău