Primul caz al variantei Omicron confirmat în Spania

  • 29 Noiembrie 2021 19:55
Primul caz al variantei Omicron confirmat în Spania

Un prim caz al variantei Omicron a coronavirusului, care se răspândește în întreaga lume și provoacă un val de panică, a fost depistat în Spania, a anunțat luni un spital din Madrid, citat de France Presse.

"Secția de microbiologie a Spitalului Gregorio Maranon din Madrid anunță prima confirmare a variantei Omicron în Spania", a transmis această instituție publică de sănătate pe Twitter, adăugând că este vorba despre "un călător ce a venit din Africa de Sud", notează Agerpres.

Autoritățile sanitare din regiunea Madrid au declarat într-un comunicat că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a întors duminică în Spania din Africa de Sud și prezenta simptome ușoare.

Această nouă variantă a coronavirusului prezintă "un risc foarte ridicat" la nivel global, a avertizat luni Organizația Mondială a Sănătății.

Lista țărilor unde este detectată varianta Omicron continuă să crească, mai ales în Europa, după primele cazuri depistate în sudul Africii în noiembrie, ceea ce a determinat multe state să suspende călătoriile în această regiune și să instituie restricții preventive.

Guvernul spaniol urmează să decidă marți, într-o ședință a cabinetului, suspendarea zborurilor provenind din sudul Africii.

În așteptarea adoptării oficiale a acestei măsuri, pasagerii din țările acestei regiuni, dintre care Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia sau Mozambic, trebuie să respecte o carantină de zece zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău