Primul atelier al Consiliului Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic, s-a desfășurat la Chișinău

  • 02 Mai 2023 12:27
Primul atelier al Consiliului Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic, s-a desfășurat la Chișinău

Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, a organizat primul atelier al Consiliului Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

În cadrul atelierului au fost stabilite modalitățile de organizare a activității Consiliului Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic, cât și îmbunătățirea abilităților de comunicare și cooperare în echipă. Totodată, evenimentul a avut drept scop dezvoltarea mecanismelor de colaborare dintre structurile reprezentative ale elevilor la nivel local și național. 

Prezentă la eveniment, secretara de stat Galina Rusu a trecut în revistă prioritățile Ministerului Educației și Cercetării în domeniul învățământului profesional tehnic. La rândul său, șeful Direcției învățământ profesional tehnic din cadrul ministerului, Silviu Gîncu, a informat tinerii despre organizarea și funcționarea Consiliului Elevilor. 

Cu un cuvânt de salut a participat și Stela Petrușca, directoarea adjunctă a Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, care a vorbit despre obiectivele atelierului, așteptări și perspective de viitor. 

Atelierul a inclus un program de trei zile, în cadrul căruia 38 de membri ai CNE din Învățământul Profesional Tehnic au abordat subiecte precum: Prevederile Regulamentului de funcționare a Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic; Parteneriatele – rețele de comunicare, partajare a responsabilității și oferire a șanselor pentru copii și tineri; Activitățile de voluntariat; Educația media pentru a preveni dezinformarea în rândul tinerilor și alte subiecte. 

Membrii Consiliului Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic au fost implicați în activități educaționale și schimb de bune practici, reflecții și feedback referitor la utilitatea atelierului. 

Consiliul Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic reprezintă o structură reprezentativă și consultativă a elevilor pe lângă Ministerul Educației și Cercetării, o platformă prin care elevii își pot exprima opinia referitor la respectarea drepturilor lor. Totodată, prin intermediul Consiliului, ministerul consultă opinia elevilor în elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor educaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău