Prim-ministrul și-a numit cumătra în funcția de șefă a Cancelariei de Stat? Cum comentează Ion Chicu (ZDG)

  • 26 Noiembrie 2019 10:46
Prim-ministrul și-a numit cumătra în funcția de șefă a Cancelariei de Stat? Cum comentează Ion Chicu (ZDG)

Săptămâna trecută, prim-ministrul Ion Chicu a numit un nou secretar general al Guvernului. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Finanțelor, premierul și șefa Cancelariei de Stat, Liliana Iaconi, ar fi însă cumetri, fiind anterior și colegi în cadrul Ministerului Finanțelor, scrie Ziarul de Gardă.

Solicitată pentru o reacție, Liliana Iaconi a declarat că nu comentează astfel de informații. La rândul său, premierul Chicu nu a negat informația, însă a precizat că nu relația de afinitate ar fi stat la baza numirii Lilianei Iaconi în funcția de secretar general al Guvernului.

„Motivele desemnării doamnei Liliana Iaconi pentru funcția de secretar general al Guvernului au fost cele declarate de mine în ședința de guvern – profesionalism, patriotism, disciplină de fier și capacitate de muncă 24/24. Nu suntem rude, dar cunosc familia doamnei Iaconi de mult timp – am fost colegi de facultate cu soțul Doamnei. Exact așa, cum am fost coleg și ne știm de la 17 ani cu Dna Maia Sandu, Dl Veaceslav Negruță, Dl Sergiu Pușcuța și mulți alți colegi mminunați, care activează atât în sectorul public, dar și cel privat. Relațiile de rudenie și cumătrismul – după cumm cred înțelegeți, nu sunt „profilul” acestui grup de persoane”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu pentru Ziarul de Gardă.

Liliana Iaconi a activat în calitate de șefă de direcție în cadrul Ministerului Finanțelor din 2012 până în 2019. Tot în această perioadă, prim-ministrul Ion Chicu a fost secretar general de stat în cadrul aceluiași minister, iar ulterior a ocupat și fotoliul de ministru al Finanțelor.

Sursa:Ziarul de Gardă 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău