Prim-ministrul Maia Sandu va prezida ședința Consiliului Consiliului de Asociere UE - Republica Moldova care va avea loc astăzi la Bruxelles

  • 30 Septembrie 2019 13:23
Prim-ministrul Maia Sandu va prezida ședința Consiliului Consiliului de Asociere UE - Republica Moldova care va avea loc astăzi la Bruxelles

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini și prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, vor susține astăzi o conferință de presă comună la Bruxelles, referitoare la activitatea Consiliului de Asociere UE - Republica Moldova.

Consiliul de Asociere va face bilanțul progresului implementării Acordului de asociere UE-Moldova, de la ultima ședință, care a avut loc în mai 2018, potrivit unui comunicat al Consiliului European. Evenimentul nu a fost anunțat de Guvernul de la Chișinău.

Prim-ministrul Maia Sandu va prezida ședința Consiliului din partea Republicii Moldova, iar Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, va conduce Delegația UE. Consiliul de asociere va discuta despre asocierea politică, inclusiv cooperarea și convergența în domeniul politicii externe și de securitate comune. Se va trece în revistă și cooperarea în domeniul justiției, libertății și securității. Aceasta include reforma sistemului judiciar, regimul fără vize, precum și lupta împotriva corupției și combaterea spălării banilor.

Consiliul de asociere va aborda și progresele realizate în cadrul zonei de liber schimb aprofundate și cuprinzătoare. De asemenea, se va concentra asupra cooperării economice și sectoriale, inclusiv în domeniul energiei.

Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, și prim-ministrul Maia Sandu vor discuta, de asemenea, provocările globale, Parteneriatul estic și reglementarea conflictului transnistrean, se mai arată în comunicat.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău