Parlamentele de la București și Chișinău pregătesc cea de-a doua ședință comună

  • 14 Septembrie 2022 11:20
Parlamentele de la București și Chișinău pregătesc cea de-a doua ședință comună

Pregătirile pentru organizarea celei de-a doua ședințe comune a Parlamentelor României și Republicii Moldova a constituit principalul subiect al întrevederii dintre președintele interimar al Senatului de la București, Alina-Ștefania Gorghiu, și Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă. Alte teme de discuții au vizat colaborarea consolidată dintre cele două țări în vederea avansării accelerate a proiectelor bilaterale prioritare, se menționează într-un comunicat al Senatului României.

Cei doi oficiali au evidențiat importanța menținerii unei coordonări strânse, în special în actualul context complicat de securitate generat de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

De asemenea, părțile au realizat un schimb de opinii privind provocările de ordin energetic, economic și de securitate cu care se confruntă Republica Moldova. În acest sens, înaltul demnitar român a subliniat dinamica excelentă a contactelor bilaterale politico-diplomatice și sectoriale, reiterând solidaritatea deplină a României cu Republica Moldova și sprijinul concret pentru îndeplinirea eficientă a criteriilor de aderare la Uniunea Europeană.

Amintim că prima ședința solemnă comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României a avut loc pe 18 iunie curent la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău